Недоволство заради ниски заплати. Служители на Агенцията по геодезия, картография и кадастър

...
Недоволство заради ниски заплати. Служители на Агенцията по геодезия, картография и кадастър
Коментари Харесай

Служители от кадастъра стачкуват заради ниски заплати

Недоволство поради ниски заплати. 

Служители на Агенцията по геодезия, картография и кадастър в цялата страна желаеха нарастване на възнагражденията, съобщи бТВ.

Петя Устрелска е измежду едвам осемте чиновници на Службата по геодезия и кадастър във Враца, които обработват, поддържат и актуализират данните в 155 кадастрални карти в региона.

„ Аз като старши специалист взимам 1000 лв. заплата. Извинявайте, само че и ние имаме фамилии, и ние усещаме галопиращата инфлация, имаме деца. Това е неприемливо, обидно е и е напряко унизително. Това е насмешка с нашия голям труд, който влагаме “, каза тя.

Затова и текучеството е огромно. Напът да си тръгне е следващият умел кадър.

„ Ако не се оправят нещата, просто напущам. Моя колежка, инженер-геодезист от години в Кадастъра, напусна, афектирана, унизена от ниското възнаграждение “, каза инж. Юлияна Йошовска, ст. специалист „ Административно обслужване “.

В столицата междинната заплата е 2340 лева

За да покаже недоволството си, службата прекрати работа за час с искане за 20% по-високи заплати. Мълчалива проява се организира и в София.

Стачкуващите упорстват покачванията да влязат в действие със задна дата от 1 октомври. Исканата за задачата обща сума от бюджета е към 600 000 лева, пресмятат от КТ „ Подкрепа “, които вземат участие в митинга.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР